House Katarina / multiPlan arhitekti

first_img Slovenia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/458587/house-katarina-multiplan-arhitekti Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/458587/house-katarina-multiplan-arhitekti Clipboard Year:  2013 Photographs Houses House Katarina / multiPlan arhitektiSave this projectSaveHouse Katarina / multiPlan arhitekti Architects: multiPlan arhitekti Area Area of this architecture project ArchDaily 2013center_img Area:  230 m² Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officemultiPlan arhitektiOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTopol pri MedvodahHousesSloveniaPublished on December 17, 2013Cite: “House Katarina / multiPlan arhitekti” 17 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House Katarina / multiPlan arhitekti Manufacturers: Tokio. Furniture & Lighting+ 32 Share Houses•Topol pri Medvodah, Slovenia “COPY” CopyStructural Engineer:Janko Mele, Alan SodnikMechanical Engineer:Jože OblakElectrical Engineer:Borut GlavnikStructural Physics:Peter ŽargiSite Area:1200m2Designers:Katja Žlajpah, Aleš ŽnidaršičDesign Team:Vesna Vraničar, Martina FerfilaCity:Topol pri MedvodahCountry:SloveniaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Peter Giodani, Miran KambičRecommended ProductsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood Projects Save this picture!Section 3One-family house is located on a superb viewpoint, where the view creates the joint point of interior design in the house: the living room is a cinema with a projection screen, showing an uninterrupted image of the surrounding hills to the outlines of the capital city of Ljubljana, from the tree canopies to the green meadows and forests. In the context of today’s requirements and preferences, sustainability and continual development guide the design, the living concept is focused on the lifestyle of a modern man, who lives in the heart of nature, in immediate vicinity of the city. Save this picture!Courtesy of Peter Giodani, Miran KambičAt almost seven hundred meters above sea level, the building is set into the space in a way to use the natural resources in biggest extent possible, and is therefore most respectful to natural environment. The plot is extremely long and narrow, very steep too, the slope spans eleven meters altitude. It is a specific building design, where the terrain does not conform to the house, but the house conforms to the existing slope. This way, the building is embedded in the ground in the longitudinal direction by cantilevers. For preserving the old (chestnut and oak) trees, the house is based on the pilots. Save this picture!Courtesy of Peter Giodani, Miran KambičThe feeling of lightness is emphasized by light steel construction with large panoramic glazing of the south façade, allowing unlimited expansion of space from inside to the spacious environment. In contrary to the southern part, the northern is leaning towards the ground, while the upper level is public, designed as access to the building. This way the house has a dual, hybrid design, not only in cross-section, but also in plan. On the south side it is totally glazed, open to the nature, on the north side closed and built. Room layout by floors is different from the usual: living area in the top floor, where the view is continuously oriented outwards as in an impressive belvedere, the lower part houses the more intimate sleeping quarters. The house is distinguished by a careful placement of the building in the space and its subtle integration into natural and rural environment.Project gallerySee allShow lessKenneth Frampton wins Lifetime Achievement Award at Lisbon TriennaleArchitecture NewsThe Morpholio Project Launches Trace 2.0Architecture News Share Year:  Photographs:  Courtesy of Peter Giodani, Miran Kambič Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projectslast_img